Een geflipt klaslokaal?

‘The flipped classroom’ is een concept wat vanuit vanuit de V.S. nu op Nederland afkomt. Is dit een mooie aanvulling op onze huidige onderwijsmethoden?

De traditionele manier van lesgeven wordt omgekeerd door de klassikale uitleg van een docent op te nemen om vervolgens de opname voorafgaand aan de les aan de leerlingen te verstrekken. Leerlingen kunnen deze uitleg ter voorbereiding op de les in hun eigen tempo bekijken, op het moment dat zij daar klaar voor zijn.

Het klassikale lesuur blijft dan vrij voor huiswerkbegeleiding en praktica. Resultaat: meer vrijheid voor de leerling, meer persoonlijke aandacht van de docent en – zo blijkt uit onderzoek – betere leerresultaten. Hoe kan ICT hierin optimaal bijdragen? Bekijken het whitepaper: link naar whitepaper Flipped Classroom.

Bent u geinteresseerd in het volledige Engelstalige artikel, gepost op Cisco’s wereldwijde Educatie Blog? Kijk dan op het volledige artikel op Cisco’s wereldwijde Educatie Blog. Schrijf uzelf in om periodiek een update te krijgen van de meest recente blogs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: