Regionale videoles als oplossing voor knelpuntvakken

Een keuzevak als wiskunde-D trekt meestal te weinig leerlingen, waardoor scholen te maken krijgen met onrendabele klassen. Om dergelijke lessen te kunnen blijven aanbieden, biedt regionale samenwerking uitkomst.

Bij dit innovatieve onderwijsconcept kunnen kleine groepen leerlingen op verschillende locaties tegelijkertijd videolessen volgen. Terwijl de ene groep fysiek les krijgt, kijken de anderen mee via een groot scherm. Alles draait om didactiek en de interactie tussen beide klassen, hier is in de ontwerpfase veel rekening mee gehouden.

In de onderstaande oplossing blijft de leraar voor de klas staan, maar dat hoeft niet steeds dezelfde klas te zijn. Het voordeel van regionale samenwerking is dat de leraar ook op andere locaties les kan geven en al zijn leerlingen in de regio kent. Zo blijft de interactie tussen leraar en leerling behouden.

                

De achttien deelnemende VO-scholen (project InnovatieImpuls Onderwijs) hebben gekozen voor een flexibele Cisco videoklas oplossing dat is geleverd en geïmplementeerd door partner Visions Connected.

Onderdeel van de oplossing is de mogelijkheid tot opname van lessen en het beschikbaar stellen ervan op de elektronische leeromgeving (ELO). De opnames kunnen zoal dienen als herhaling, bijspijkerles of inhaalles. Vakleerkrachten vergroten hierdoor hun bereik en uiteindelijk de effectiviteit van hun lessen.

Videoklas in de media

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: