Cisco presenteert op het ontmoetingsplein SFW

image_galleryMomenteel worden bij de rijksdienst verschillende applicaties ingezet om de behoefte aan online samenwerken met externen1 in te vullen. Op 8 november vond op initiatief van de taskforce SWFExtern een rijksinterne bijeenkomst plaats waarbij een aantal nu binnen het rijk in gebruik zijnde oplossingsrichtingen is gepresenteerd om zo te komen tot uitgangspunten voor een visie op de toekomstige samenwerkings functionaliteit.

Met deze uitgangspunten in de hand gaat de taskforce graag de dialoog met de markt aan.

Daarom wordt op de middag van 10 december 2012 het ‘Ontmoetingsplein SWF-Extern’ georganiseerd. Om inspiratie op te doen van wat er zo al in de markt verkrijgbaar is en waar het al werkt, Cisco zal deze middag haar visie hierop geven en zo te komen tot een aanscherping van de visie op de toekomstige samenwerkfunctionaliteit.

Cisco’s visie op de oplossingen

 Cisco heeft een architectuur en oplossingen ontwikkeld waarbij alle mogelijke vormen van real-time en non-real-time interactie door een gebruiker in te zetten is om het doel van de samenwerking te bereiken. Chat, presence, spraak en video zijn ook noodzakelijke bouwstenen die ingezet worden bovenop de genoemde samenwerkomgeving functionaliteiten als het delen van bestanden, online overleggen en social-media.

Dit kun je zien als een gereedschap koffer waar de gebruiker zelf beslist hoe en wat hij gebruikt om samen te werken. Het maakt dan ook niet uit of er dan een PC, Smartphone of Tablet wordt ingezet; De oplossing werkt naadloos over het gehele end-point landschap

De volgende oplossingen zijn onderdeel van de architectuur en passen in de wens voor DWR-SWF

Cisco Webex Social

Cisco WebEx Social is een private of hosted cloud-based samenwerking portaal waarbij de gebruikers centraal staan. Het combineert de kracht van social networking, content creatie, en real-time communicatie. WebEx Social is ontworpen om mensen in contact te brengen, kennis te delen, en communities gemakkelijk voor iedereen en overal beschikbaar te maken.

Cisco Webex Meeting

Cisco Webex meeting maakt het mogelijk om ad-hoc of gepland vergaderingen te faciliteren waarin content kan worden gedeeld dan wel samen gewerkt kan worden aan een dossier multi-platform in een beveiligde omgeving.

Cisco Jabber

Cisco Jabber  is een desktop applicatie om met gebruik van open standaarden (o.a. XMPP) Presence, Instant Messaging (IM), voice, video, voicemail, desktop sharing, en webconferencing mogelijk te maken op elk gebruikers apparaat van PC tot smartphone en tablets.

Cisco wil graag met de overheid deze uitdaging, discussie en realisatie oppakken. Wij hebben een architectuur ontworpen die voldoet aan de vraagstelling die standaard de integratie doet tussen gebruikers apparaat, mobiel, netwerk, beveiliging en autorisatie op het juiste niveau en toepassingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: