Commodity bestaat niet

A20003x21H-SJe kunt alleen van commodity spreken wanneer er geen kwantificeerbaar differentiatie of toegevoegde waarde uit een product of oplossing te halen valt. Ik ben van mening dat de ICT markt nog lang niet aan commodity toe is. Alle leveranciers hebben mogelijkheden om zich te differentiëren, en wanneer dit kwantificeerbaar ten dienst staat van de klant, dan zou de mogelijkheid er moeten zijn om dergelijke oplossingen uit te vragen aan de markt.

Met de sterk groeiende opkomst van mobiele werkplekken, BYOD, virtuele desktops en video vergaderingen komt ook de noodzaak om dit allemaal veilig beschikbaar te maken aan de organisatie. En dan wel zonder evenredige groei van het ICT Team. Hier ligt een kans voor vereenvoudiging. Het netwerk als een intelligent platform heeft zicht op alle aangesloten systemen en verkeersstromen. Als geen ander kan het in staat zijn om veilig toegang te verlenen, veilig transport te garanderen en de juiste kwaliteit voor de gebruikers te waarborgen. Dit betekent wel dat er innovatieve features ingezet gaan worden om een efficiënt platform te bouwen. Features die bovenop de beschikbare standaarden ontwikkelt zijn.

Laten we Unified Access als platform nemen om efficiënt en tegen een lager TCO de eerder genoemde trends een eenvoudige fundering te bieden. Unified Access werkt als een geïntegreerd systeem, 1 netwerk, 1 beveiliging beleid, 1 management omgeving. Vanuit de architectuur komt hier de vereenvoudiging, de efficiëntie, de schaalbaarheid, de toepasbaarheid en de dienstgerichtheid van het platform vandaan.

Cisco staat niet alleen, ook Gartner kijkt niet meer naar losse componenten waar een organisatie zelf een platform van moet bouwen. Zij spreken over Unified Access en hebben een Magic Quadrant voor wired en wireless convergentie.

Commodity bestaat niet, vraag een totaal oplossing aan de markt. Wees niet bang voor een end-to-end systeem of single vendor omgeving. Een totaal oplossing kan keer op keer uitgevraagd worden aan de markt met als voordeel dat het als één geheel werkt; zonder concessies, eigen integratie trajecten, onverwachte kosten of risico.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: